Чи може бути алергія на холод і як комфортно пережити морозну погоду

Літо далеко за горами. Воно для нас залишилося лише в теплих і приємних згадках. Зараз настав час холодів. Далеко не кожен із нас цей період переносить піднесено, бадьоро, енергійно та має при цьому ідеальне самопочуття. Для декого морози – справжнє випробування. Але що робити, ми живемо у такій кліматичній зоні, що мусимо миритися з тим, що в нас є і спека, і морози.

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

Тож як із максимальним комфортом для себе пережити похолодання? Чи справді існує алергія на холод, чи це – лише вигадка тих, хто його не любить? –  пише Укрінформ. Що робити, якщо організм із незадоволенням реагує на морози та снігові хуртовини, Укрінформ розпитав фахівця – лікаря-дерматолога Галину Федорівну ВАЦКО.

– Отже, як виглядає алергія на холод?

– Холодне повітря, особливо коли температура падає нижче нуля за Цельсієм, та ще при високій вологості, здатне викликати різку реакцію організму. Приблизно від 20 до 30 відсотків населення не переносить холодів так, що їх організм проявляє це у вигляді характерних реакцій, таких як: почервоніння шкіри; висипання червоного кольору, що нагадують опіки шкіри від дотику з кропивою (кропив’янка); свербіж; набряклість.

У важких випадках людину може вразити алергічний шок, і вона може втратити свідомість. Подібна різка реакція організму зустрічається вкрай рідко, однак, якщо ви помітили у себе перші ознаки холодової алергії, все ж не слід зволікати зі зверненням до лікаря. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76076 zakarpatpost.net