Чому французи під час застуди п’ють мінералку, німці – гуляють на вулиці, а в нас налягають на антибіотики

Парадокс: ліки від застуди знімають симптоми, але насправді не лікують

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

Українців уже почали лякати вірусними інфекціями, застудою та грипом. Навіть прогнозують, що захворіє вiд 4,8 до 6,7 мільйонів наших земляків. Рекламу вакцин для щеплень та препаратів для лікування можна побачити всюди. Серед людей сіється паніка, а такі настрої багато хто охоче підхоплює.

Цікаво, що у Європі, на яку ми так хочемо рівнятися такого ставлення до грипу та застуди як у нас немає. Там людей ніхто не залякує. Наприклад, запитання в аптеці Німеччини: «Що у вас є від застуди чи грипу?», викликає глибокий подив. Там сімейні лікарі радять при таких симптомах полоскати ніс та горло соленою водою і багато гуляти на свіжому повітрі, а не лежати, як у нас. У силу вітамінів у таблетках німці теж не дуже вірять, вони більше переконані, що менше хворіти може допомогти багате на овочі та фрукти харчування, продукти з високим вмістом вітаміну С.

А у Франції застуду взагалі лікують мінеральною водою, радять випивати 2-3 літри на день, аби краще очистити організм.

Там навіть дітям відомо, що нежить і кашель – результат закислення організму від молочної продукції і нейтралізувати це може лужна вода. Серйозні препарати без рецепту в будь-якій країні Європи придбати просто неможливо. Що ж робити українцям, щоб не злягти на кілька тижнів у самий розпал роботи і не заробити купу ускладнень? Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76076 zakarpatpost.net