Ви готові заплатити 7000 гривень, щоб поховати собаку

У Києві досі немає жодного легального кладовища для домашніх улюбленців, а на Закарпатті – взагалі ніякого

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

Ця тема обговорюється ще з 2003 року… і  з того часу вона стає із року в рік усе гострішою і гострішою. Кладовище мало бути на вулиці Пухівській. На його облаштування із міського бюджету виділили гроші. Звели адміністративну будівлю, яка стоїть пусткою, і виділили 6 га землі. Утім відтоді – жодних зрушень.

При цьому у столиці працюють більше десятка також напівлегальних бюро ритуальних послуг з поховання чотирилапих. Але ховають собак та котів переважно у зелених зонах, біля лісів та парків. Один із найбільших стихійних цвинтарів свійських тварин – на Лісовому масиві.

Свого часу агент газети «Ясно» сам поховав на Русанівці біля залізничної колії улюблену морську свинку. Тому ми вирушили на пошуки могил тварин. Дві з них знайшли на Трухановому острові. Вони стоять недалеко одна від одної. Перша – спанієлю. На пам’ятнику напис: «Улюбленому і дорогому другу Дену». Видно, що пес дійсно був для господарів не просто собакою, а компаньйоном і вірним товаришем, його любили, адже встановили надмогильний пам’ятник кращий, ніж у багатьох людей. Це не просто гранітна плита, а мармуровий надгробок із фотографією спанієля. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76076 zakarpatpost.net