Закарпатець побував у країні, де робочий день починається об 11 і зранку всі читають газети

Інформатор газети «Закарпатсь­кі оголошення» протягом двох місяців проїхав більше 30 тисяч кілометрів, побувавши в Іспанії, Франції, Польщі, Голландії, Німеччині. Те, що вдалося йому побачити, насправді вражає. Тож своїми сенсаційними спостереженнями він люб’язно ділиться з улюбленими читачами.

  • Читай закарпатські новини у газеті «Закарпатські оголошення»

У Іспанії досі існує традиція сієсти – післяобіднього сну. Тому робочий день може починатися об 11:00. Знайти працюючий вранці магазин просто неможливо. На обід у кафе замовляють три страви: на перше беруть гаспачо або трохи бульйону з вермішеллю, галушками або рисом. На друге – рибну або м’ясну страву, на десерт – вино, фрукти, мармелад.

Крім того, дуже популярними є страви з морепродуктів. У середньому порція на двох коштує 36 євро. А знаменитий гаспачо – сирий суп (щось схоже на томатну окрошку) обійдеться у 5-6 євро. 300-грамовий стейк із яловичини – 15 євро, рибні страви – 10-16 євро, овочі-гриль – 12-13 євро. Загалом у Іспанії існує цілий культ їжі, а справжньою гордістю вважається хамон, що перекладається як «чорна нога». Його виготовляють з м’яса чорних свиней, відгодованих за спеціальною дієтою жолудями.  Це – щось за зразок закарпатського шовдара. Утім ціна цього м’яса у ресторанах така висока, що замовити його може собі дозволити далеко не кожен іспанець.

Повний текст про подорож нашого інформатора Іспанією читай у газеті «ЯСНО». Більше новин про Ужгород, Закарпаття  і світ читай у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net