Закарпатський поліграфолог розповів, чи можна вірити перевіркам на детекторі брехні під час різних телешоу

Про це та інше газеті «Закарпатські оголошення» розповів поліграфолог із Мукачева Олексій Ілющенко.

  • Читай закарпатські новини у газеті «Закарпатські оголошення»

– Тести на поліграфі під час різних ток-шоу чи є елементом гри на публіку, чи це дійсно експеримент для визначення правди?

– Ток-шоу – це ток-шоу. Треба, аби воно продавалося як продукт. Ясно, що всі питання, які задаються, коли всі аплодують, красиво повертається крісло – це все є елементи шоу. Насправді тестування проводяться не в реальному часі, а записуються наперед. Воно проводиться відповідно до всіх вимог. Коли є результати, можна моделювати картинки і робити що завгодно, але висновок зроблено до початку шоу.

– Чи можна проходити тестування увечері, коли переважно й відбуваються різні ефіри?

– Період доби має значення, але це залежить від конкретного випадку, адже є «сови», «жайворонки» за хронотипом. Хтось зранку ще спить, неактивний, лише після обіду з ними можна щось проводити, а в когось – навпаки. Та все ж більшість людей після обіду трохи заморені, їм треба відпочивати, бо за день вони нахапалися багато інформації. А завдання поліграфолога – під час тестування довести респондента до такого стану, коли він буде його уважно слухати і в думках буде з поліграфологом, а не зі своїми проблемами. Повний текст читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net