Чи знаєте ви, де шукати кам’яні квіти Ворочевських скель

 Подорож у закарпатську казку

Розташовані скелі у долині річки Уж на межі Перечинського та Ужгородського районів. До них найвідомішим маршрутом є похід від Невицького замку. Але можна потрапити й із села Ворочеве або з Перечина.

  • Читай закарпатські новини у газеті «Закарпатські оголошення»

Місцева назва скель Скалка, або Соколиць бо тут люблять гніздитися соколи. Насправді ці скелі є кратерами згаслого вулкану. Висотою сягають 50 метрів. Одна з них, наприклад, називається дуже романтично – Кам’яна Квітка. Під час  витікання вулканічна лава зіштовхнулася з водою і застигла у дуже мальовничій формі. Хтось розгледів там квітку, і згодом люди так і почали називати скелю.

Знаходяться скелі в Анталовецькій поляні. Вони займають площу 50 гектарів і вважаються геологічною пам’яткою місцевого значення. Скелі андезитові, тобто складаються з вулканічної гірської породи. До цієї пам’ятки відносяться і два вулканічні стовпи неподалік Невицького замку. Гора Анталовецька поляна відома й тим, що на ній колись розбилися два літаки. Сліди від аварії видно й досі. Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net