Торшери у стилі лофт: характеристики та особливості вибору таких пристроїв

Інтер’єрний напрямок лофт уже кілька років підряд не втрачає своєї популярності. Такий стиль оформлення житла оцінять творчі натури, для яких необхідні оригінальність та індивідуальність в усіх сферах життя. Створення обстановки лофт потребує уважного підбору кожної деталі, зокрема, світильників. Вельми вдало вписуються в стилістику лофт торшери. Тим паче, що на ринку представлене різноманіття якісних пристроїв, виконаних в такому дизайні, наприклад, торшери від «Лінії світла» . Щоб зробити правильний вибір, слід розібратись з характеристиками і специфікою вибору цих стильних і потрібних деталей обстановки.

Торшери у стилі лофт: нетривіально і практично

Головні принципи напряму лофт – це максимальна простота без зайвих декоративних елементів. Тому й матеріали, які застосовуються для виготовлення торшерів цього стилю, прості й не претензійні: деревина, метал, пластик, скло. Фактури можуть бути як глянцевими, так і матовими. Головний «секрет» торшерів лофт – у їх габаритах та своєрідній формі. Нестандартні силуети, наприклад, у формі вуличного ліхтаря, лампи фотостудії, прожектора чи фабричного світильника, створять приємне освітлення, не вибиваючись із загального стилю.  Особливого затишку додадуть дерев’яні моделі, які нагадують світильники у будиночку лісоруба: простота і вишуканість природного малюнку деревини внесуть тепло та затишок у строгу обстановку.

Як підібрати торшер у кімнату стилю лофт?

В першу чергу, торшер повинен відповідати розмірам приміщення. Так, для просторих кімнат з високою стелею краще зупинитись на високих і масивних екземплярах, а для невеликих – на компактній моделі, висота якої приблизно співпадає зі зростом людини.

Гармонія кольорів і «стилістичних відтінків» грає не останню роль. Наприклад, пристрій у природних кольорах деревини  краще виглядатиме серед стін із білої або червоної цегли, чи імітації дерев’яного зрубу, а вироби з білого чи сріблястого металу – в індустріальній обстановці, з білими чи сіруватими стінами.

Дуже важливо, щоб колір світла підходив до кольорової палітри приміщення. Якщо оформлення виконане в теплих тонах, кращим буде м’яке жовте світло, яке зазвичай дає звичайна лампа розжарювання. А для «холодних» інтер’єрів оптимальний варіант – природне чи біле світло.