Site icon zakarpatpost.net

Торшери у стилі лофт: характеристики та особливості вибору таких пристроїв

User comments

Інтер’єрний напрямок лофт уже кілька років підряд не втрачає своєї популярності. Такий стиль оформлення житла оцінять творчі натури, для яких необхідні оригінальність та індивідуальність в усіх сферах життя. Створення обстановки лофт потребує уважного підбору кожної деталі, зокрема, світильників. Вельми вдало вписуються в стилістику лофт торшери. Тим паче, що на ринку представлене різноманіття якісних пристроїв, виконаних в такому дизайні, наприклад, торшери від «Лінії світла» . Щоб зробити правильний вибір, слід розібратись з характеристиками і специфікою вибору цих стильних і потрібних деталей обстановки.

Торшери у стилі лофт: нетривіально і практично

Головні принципи напряму лофт – це максимальна простота без зайвих декоративних елементів. Тому й матеріали, які застосовуються для виготовлення торшерів цього стилю, прості й не претензійні: деревина, метал, пластик, скло. Фактури можуть бути як глянцевими, так і матовими. Головний «секрет» торшерів лофт – у їх габаритах та своєрідній формі. Нестандартні силуети, наприклад, у формі вуличного ліхтаря, лампи фотостудії, прожектора чи фабричного світильника, створять приємне освітлення, не вибиваючись із загального стилю.  Особливого затишку додадуть дерев’яні моделі, які нагадують світильники у будиночку лісоруба: простота і вишуканість природного малюнку деревини внесуть тепло та затишок у строгу обстановку.

Як підібрати торшер у кімнату стилю лофт?

В першу чергу, торшер повинен відповідати розмірам приміщення. Так, для просторих кімнат з високою стелею краще зупинитись на високих і масивних екземплярах, а для невеликих – на компактній моделі, висота якої приблизно співпадає зі зростом людини.

Гармонія кольорів і «стилістичних відтінків» грає не останню роль. Наприклад, пристрій у природних кольорах деревини  краще виглядатиме серед стін із білої або червоної цегли, чи імітації дерев’яного зрубу, а вироби з білого чи сріблястого металу – в індустріальній обстановці, з білими чи сіруватими стінами.

Дуже важливо, щоб колір світла підходив до кольорової палітри приміщення. Якщо оформлення виконане в теплих тонах, кращим буде м’яке жовте світло, яке зазвичай дає звичайна лампа розжарювання. А для «холодних» інтер’єрів оптимальний варіант – природне чи біле світло.

Exit mobile version