Чому туристи обминають Закарпаття

Найчастіше наш край асоціюється не з горами та райською природою, а з контрабандою

  • Читай закарпатські новини у газеті «Закарпатські оголошення»

Одеса рекламується в Ужгороді, Трускавець – у Києві, Львів – майже в кожній області України.

А туристично привабливе Закарпаття про себе мовчить. Після втрати Криму Закарпаття впевнено претендувало на звання туристичної Мекки України, але цю можливість втратило, бо для цього не робилося нічого.

Нині набагато більше туристів їдуть до Львова, ніж до нашої області. А там немає ні райської природи, ні чистих гірських рік, ні кришталевого повітря. ні мінеральних та термальних джерел, ні високих гір та столітніх дерев… а лише  гарна архітектура та кам’яні джунглі.

Чому? Тому що у нас немає навіть власного туристичного бренду. У 2016 році були якісь спроби його створити, але це був рівень не курортного регіону з величезним потенціалом, а досить низький. Розробляти подібні візитівки повинні лише  фахові агенції з Києва, а не місцеві художники, які хоч і вміють гарно малювати, але їм не відомо про тонкощі реклами та маркетингу. Та це й зрозуміло – то не їхня робота…. і вони в цьому не винні. Брендування області – справа тих, хто представляє її інтереси, тобто чиновників. Але вони, на жаль, Закарпаття не люблять або люблять недостатньо… бо в такому не зацікавлені.

Розробляти бренди власними силами – просто смішно. Чому Вінниця замовила собі бренд у однієї з найкращих в державі агенцій у галузі реклами та маркетингу. Чому цього досі не зробило жодне закарпатське місто? Ні Ужгород, у який справді стікаються туристи, ні Мукачево, яке найбільше з усіх про це мріє, ні інші менші містечка або райони. А чому у столичному метрополітені, в одному з найпрестижніших місць Києва, можна побачити рекламу Трускавця? Це – місто з населенням усього 28 тисяч осіб, навіть менше за Хуст, де мешкають 30 тисяч осіб, у 3 рази менше за Мукачево і у 4 рази за Ужгород?! Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net