Чому чоловіки щасливіші за жінок? Різниця в серці!

 

Італійські експерти назвали справжні відмінності між жіночими і чоловічими серцями. Фахівці заявили, що представниці прекрасної статі насправді не так щасливі, як прийнято вважати.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Як повідомляє ukrhealth.net, жіноче серце на 50 грамів легше, ніж чоловіче. У середньому воно качає кров по 75 ударів на хвилину, і рух – це особливо важливо після певного віку, коли стінки особливо потовщені. У 90-і роки увійшло в ужиток поняття про «синдром слабкої статі», що пов’язано з різними симптомами серцево-судинних захворювань.

Особливо це стосується інфаркту міокарда. Зокрема, його ключові ознаки у представників сильної статі пов’язані з болем у грудях, який віддає в руку, але у осіб жіночої статі коронарні артерії менше, тому такий знак найчастіше не проявляється. Насправді ж статеві гормони, що виробляються яєчниками під час дітородного віку, дозволяють захищати судини, що допомагає уповільнити процеси старіння. Проте після менопаузи ситуація змінюється через коливання ваги.

«Індекс маси тіла (особливо вище 25) і окружність живота більше 88 сантиметрів негативно позначаються на серці жінки. Щодо куріння, то воно завдає шкоди представницям прекрасної статі в п’ять разів більше, ніж чоловікам. Тому необхідно попрощатися з згубною звичкою до досягнення середнього віку, щоб отримати 10 років життя. Коротше кажучи, багато з тих відмінностей, які змушують нас думати про захищене серце жіночої статі, можуть бути небезпечними”, – підсумували експерти з Італії. Більше цікавих новин про Закарпаття, Україну та світ читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net