Як в Ужгороді зцілюються за допомогою холодної води

Чому переважна більшість закарпатців замість здорового способу життя вибирають таблетки

  • Читай закарпатські новини у газеті «Закарпатські оголошення»

Ви купалися у шестиградусний мороз у холодній воді? Неймовірні емоції! Незабутні враження! Фантастичний сплеск адреналіну!

Валентина з Ужгорода займається моржуванням уже давно, купається не лише взимку, а цілий рік.

Ми з нею познайомились кілька років тому, саме взимку під час її купання у крижаній воді. Газета «Закарпатські оголошення» вже писала про цю дивовижну жінку, але цього разу вона змінила місце пірнання у крижану купіль.

На перший день Різдва я, як і завжди, вийшов прогулятися набережними. Це в мене щоденна процедура. При цьому зустрів Валентину. Привіталися, розговорилися. Жінка була не одна, а в компанії свого вірного супутника – Барсика. Собака безпорідний, але дуже розумний і відданий. Він ні на крок не відходить від господині. Я запитав, чи Валентина все ще моржує, бо давно її не бачив на звичному місці – неподалік підвісного мосту.

«Я тепер ходжу у кар’єр, – каже вона. – Колись там могло збиратися одночасно людей 50, тепер – набагато менше»

Я замислююся. Із 120-тисячного Ужгорода усього кілька десятків любителів крижаного купання. Справді дуже мало. У свята більшість не відходить від святкового столу і холодильників. Мало хто взагалі виходить на вулицю просто так, прогулятися. Зате аптеки переповнені хворими. Люди часом вистоюють навіть черги, аби купити собі препарати, на які не шкодують грошей і які зовсім не лікують, а лише знімають симптоми. При цьому оздоровленням займаються одиниці!

А Валентина перериває мої роздуми і запрошує прогулятися з нею до кар’єру, мовляв, вона саме збирається туди. Я погоджуюсь. Ідемо набережною Незалежності,  потім через пішохідний міст, через Православну набережну, Радванку, колії, повз заводи, деякі з яких давно не працюють, а деякі діючі… Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net