Колишніх ужгородських оперів, що катували людей, суд відпустив

– Сергій Павлик і Максим Іванчук (імена змінені – прим. авт.) Були досвідченими оперативниками, – розповідає правозахисник Олександр Пересоляк.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

– Перший, наприклад, прослужив в правоохоронних органах майже 15 років. Його колега – трохи менше. Саме вони найбільше старалися під час катування затриманих в «кімнаті страху», як називають тепер кабінет слідчого карного розшуку. Після того як Іван Буків через кілька годин катувань вистрибнув з вікна, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження. Павлик і Іванчук були звільнені з органів. Їх звинуватили в тяжкому злочині. Однак для колишніх оперів суд обрав найбільш м’який з усіх можливих запобіжних заходів – відпустив їх з-під варти під особисті зобов’язання, пишуть «ФАКТИ».

За три місяці розслідування справа про тортури в поліції так і не зрушила з мертвої точки. І ось тепер ми маємо такий результат. Звільнені з правоохоронних органів і знаходячись під слідством поліцейські знову катували затриманого.

Павлика і Іванчука вночі їхні колеги покликали в міськвідділ. Над затриманим хлопцем на ім’я Віктор ті двоє знущалися три з половиною години. Кілька разів він втрачав свідомість. Колишні поліцейські били хлопця так жорстоко, що навіть їхні колеги не витримали і попросили припинити тортури.

Вже під ранок Віктор підписав якісь документи. Хлопець досі не знає, що саме. Але каже, що його змушували зізнатися в дрібній крадіжці, яку він не здійснював.

– Виходить, перебуваючи під слідством, колишні поліцейські знову порушили закон? Що їх тепер чекає?

– За останнім випадком – побиття в будівлі поліції – вже відкрито кримінальне провадження. За законом, для людей, які вчинили новий злочин і знаходяться в статусі підозрюваних, запобіжний захід повинен  бути посилений. Якщо все буде по закону, колишніх оперативників Сергія Павлика і Максима Іванчука повинні заарештувати. Подивимося, яке рішення прийме суд на цей раз. Повний текст читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net