Читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення» №5

Як  ужгородські безхатьки виживають зимою

Обкладинка свіжого номера газети «Закарпатські оголошення»

Газета «Закарпатські оголошення вже не раз піднімала тему безпритульних. На жаль, взимку тим, хто не має даху над головою, далеко не солодко. Цим людям немає де зігрітись, де переодягнутись, де помитись. А ще вони змушені виживати, постійно шукаючи їжу.

На Закарпатті народилося дитинча, яке назвали Дівка

Гей, Амуре, ти не видів случайно,  туй Венера із Міжгір’я не проходила?

У 2009 році на Закарпатті народився хлопчик, якого назвали на честь президента-втікача Януковичем, на Житомирщині живе хлопець із ім’ям Ісус Христос, якому зараз 23 роки, у 2017 році у Києві з’явився на світ малюк, якого назвали Едем. А ще в Україні живуть Клеопатри, Амури, Есмеральди, Рафаелі, Платони, Меркурії… А також Аполлони, Юнони, Афіни та Геракли… справжній давньогрецький пантеон! Але ні… бо останнім часом українці почали давати малюкам і давні імена, поширені за часів величі Київської Русі. Тож як торік наші земляки називали новонароджених синів та доньок?

Століття тому ужгородці також перетворювали зимовий Уж на ковзанку

Місцева старожилка Ілона Попович розповіла інформатору газети «Закарпатські оголошення», що за її дитинства на Ужі дітлахи також каталися на ковзанах. Було це майже 80 тому.

Як у закарпатському Сухому потуці ключем б’є вода

Чи знаєте ви, що на Закарпатті є Сухий потук? А чому його так назвали? Невже в ньому немає води? Отже, що ж це за диво-струмок? Аби дізнатися, інформатор газети «Закарпатські оголошення» вирушив на його пошуки.

Чому димиться Замкова гора  в Ужгороді? Засідає конклав?

Так димить труба у Сикстинській капелі у Ватикані, коли обирають папу і там засідає конклав.

Газета «Закарпатські оголошення» шукала причину, у чому справа. Жінка, що працює поруч, розповіла,  що її також здивувало, що ж так димиться у столиці Закарпаття. При цьому дим то темний, то світлий, то густий, то не дуже.

Що закарпатці знають про пукання?

Людина пукає навіть після смерті

В Україні за тридцять останніх років визнали, що секс у нас таки є і ним періодично займаються всі дорослі люди. У нас з’явилися навіть лікарі сексопатологи, секс-шопи, підпільні будинки розпусти, повії, альфонси… І про все це говориться відкрито, публічно, у навчальних закладах та засобах масової інформації, у дослідницьких центрах та вдома.

Ультрамарафонець Андрій Ткачук  

Приємно, коли діти бачать правильний приклад здорового способу життя і їм це подобається!

Ім’я закарпатця Андрія Ткачука відоме далеко за межами України. Він – ультра- марафонець, що увійшов до десятки найсильніших бігунів світу, за 24 години пробіг 262 кілометри 788 метрів, побив національний рекорд України 28-річної давнини. Тож сьогодні він розповів газеті «Закарпатські оголошення» про те, як досягти такий вагомих результатів та як іти до своєї мрії.

Закарпатець – добрий заробітчанин, який їсть мало, а працює багато

Чому Ужгород, Мукачево і Хуст перекручують історію

Закарпаття хоч і має давню історію, але ми майже нічого про неї не знаємо. Історики сперечаються з археологами про історичну правду, а дізнатися її хочеться далеко не всім нашим землякам. Адже вона не така гарна, як ми собі гадаємо, як нам її підносили раніше. А яка ж тоді вона? Як жили наші далекі предки? З ким товаришували, з ким воювали? Хто топтав наші гори і грабував наш народ? Про це газеті «Закарпатські оголошення» розповів ужгородський археолог Ігор Прохненко.

В Ужгороді почали продавати живий чорний шоколад Кріспі з какао нібсами

В Ужгороді можна купити все більше продуктів для здорового харчування та суперфудів (продуктів із високим вмістом корисних речовин), їхніх прихильників постійно стає все більше і більше. Газета «Закарпатські оголошення» продовжує знайомити читачів із ними. Про це і більше читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net