Лікар розповів, що робити, аби не втомлюватись на роботу

Про це розповів кандидат медичних наук, лікар-невролог Олександр ДОРОШЕНКО. Також він говорив про перевтому  і як правильно поєднувати роботу з відпочинком, пише Укрінформ.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

– Що потрібно робити для ефективної профілактики перевтоми?

– Є набір простих і цілком дієвих правил, дотримуючись яких, можна уникнути перевтоми організму і завжди залишатися в тонусі.

Робочий одяг. Не важливо, на якій роботі ви працюєте. Є певні правила добору робочого одягу. Одяг повинен бути зручним і максимально вільним. Також важливе значення має і ваш смак. Бажано, щоб робочий одяг подобався вам самим, бо інакше він буде провокувати поганий настрій і невпевненість у собі. Що стосується взуття, то воно теж має бути зручним, особливо коли робота вимагає постійного руху.

Організація робочого місця. Найкраще з першого ж робочого дня організувати своє місце максимально зручно для себе, щоб усе було у вас під рукою. Бажано мати на місці кілька речей, які викликають у вас теплі та приємні спогади. Вони додадуть психологічного позитиву і сприятимуть емоційній розрядці організму. Ще один важливий момент – правильне планування роботи. Якщо відчуваєте втому, то краще кілька хвилин перепочити. Це буде набагато ефективніше і для вас особисто, і для роботи. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net