Читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення» №6

Середньостатистичний закарпатець – це універсальна махіна, конкуренцію якій може скласти лише китаєць

Обкладинка свіжого номера газети «Ясно»

Чому наші земляки програють у харчуванні та виграють у роботі

Закарпаття хоч і має давню історію, але ми майже нічого про неї не знаємо. Історики сперечаються з археологами про історичну правду, а дізнатися її насправді хочеться далеко не всім нашим землякам. Адже вона не така гарна, як ми собі гадаємо, як нам її підносили раніше. А яка ж тоді вона? Як жили наші далекі предки? З ким товаришували, з ким воювали? Хто топтав наші гори і грабував наш народ? Про це газеті «Закарпатські оголошення» розповів ужгородський археолог Ігор Прохненко.

Хто сіє вірусну паніку в Україні?

Закарпатець повернувся з Китаю і розповів вражаючі факти

Уже кілька тижнів поспіль ЗМІ різних країн пишуть про смертельний вірус із Китаю. Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах коронавіруса надзвичайною ситуацією світового масштабу. Повідомляється про зараження людей у ряді європейських країн. Паніка така, що страшно виходити на вулицю. Чи справді все так трагічно? Закарпатець Микола Борисюк днями саме повернувся з Китаю. Він погодився розповісти газеті «ЯСНО», що ж там відбувається насправді і чи дійсно люди помирають прямо на вулицях.

Коли Закарпаття перетвориться на туристичну Мекку України

Туристичний збір за 2019 рік на Закарпатті склав усього   8 млн 560,1 тис. грн. Про це повідомила пресслужба Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА.

Закарпатка закрутила голову одразу двом – і втратила обох

Хлопці побилися так, що один із них мало не помер

Подія трапилася восени минулого року у Міжгір’ї. Молодиця закрутила голову двом хлопцям, від одного з них навіть була вагітною. Розгнівані молодики тримали образу один на одного і вирішили з’ясувати стосунки за допомогою кулаків.

На Закарпатті росте диво-дерево з хрестом на стовбурі

Місцеві кажуть, що воно має особливу силу

На Закарпатті в Ужгородському районі неподалік Невицького замку є дивне дерево. На його стовбурі ніби хтось вирізав хрест. Або він вріс у нього.

В Ужгороді можна побачити живий букет  із собак-ліліпутів

А ще ці створіння мають прямісінький зв’язок із космосом та здатні лазити по деревах

Буба, Нюша, Вілі. Такий собі своєрідний собачий букет. Незвичний, емоційний, цікавий. Кожна руденька «квітка» зі своїм характером.

Чи читатимуть закарпатці своїх письменників і свої газети?

Як тільки цікаві видання рідною мовою почали ставати популярними серед масового читача, влада вирішила закривати книгарні і кіоски преси. Книгарні, які колись були в кожному селі, знищили «папєрєднікі», а новому уряду залишилися кіоски…

П’яний закарпатець до смерті побив батька

Застілля закінчилося трагедією

Подія трапилася у Мукачеві. Із того часу, як померла дружина, Микола (з етичних міркувань імена замінено) почав частенько випивати. Життя втратило для нього сенс, тож він топив горе горілкою. Це, звісно, не допомагало, лише призводило до конфліктів із сином. Та Степан і сам не­одноразово сидів вечорами з батьком за пляшчиною.

Жінка з ножем накинулася на чоловіка, який напився і почав її бити

Мати п’ятьох малолітніх дітей мало  не зарізала співмешканця

У листопаді минулого року мукачівка вирішила помститись своєму співмешканцю, який напідпитку не раз здіймав на неї руки. Того разу було близько 22 години вечора. Чоловік прийшов додому напідпитку і вдарив її по обличчю. У відповідь вона схопила з дерев`яної підставки кухонний ніж і, підійшовши спереду до Дмитра (імена з етичних міркувань замінено), встромила йому у стегно.

На Перечинщині є диво-джерело, яке зцілює очі

Скільки різних див оточує нас! Природа – дійсно великий мудрець  і найкращий цілитель людини!

Цілющі джерела відомі ще з біблійних часів. У християнських обрядах вода відіграє дуже важливу роль. У освяченому вигляді вона  є символом Божої благодаті. Як відомо з Біблії, навіть Іван Предтеча хрестив людей водою, а Ісус Христос приймав хрещення у Йордані, що знаменувало  оновлення і відродження людського життя. Досі християни щороку освячують воду, вона зберігається протягом тривалого часу, більше того, її з вірою використовують як ліки для душі і тіла.

Цікаві місця Ужгорода: площа Лаборця

Затишне місце в самому серці Ужгорода.

Від транспортного мосту через Ротарі-парк розгортається площа Лаборця. Старовинна, майже незмінена від часів чеського уряду, вона квартирує на розі вулиць Закарпатської та Яна Гуса. Про це і більше читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net