На Закарпатті росте диво-дерево з хрестом на стовбурі

Місцеві кажуть, що воно має особливу силу

На Закарпатті в Ужгородському районі неподалік Невицького замку є дивне дерево. На його стовбурі ніби хтось вирізав хрест, або він вріс у нього, пише газета «Закарпатські оголошення».

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Дерево старе, має десь років 50-60, стовбур здоровий, міцний, знизу – мох. Ліс довкола переважно буковий, тож цей бук зовсім губиться в гущавині і знайти його насправді непросто. Але про нього багато хто знає і йде шукати сили.

Почути вперше про диво-дерево довелося кілька років тому у Львові. Чоловік років 50 розповідав, що приїхав до друзів на Закарпаття у гості, а оскільки багато наслухався про дари карпатських лісів, вирішив піти на гриби. Блукав-блукав посеред нетрів… і заблукав. Від друзів відійшов досить далеко і вже починало сутеніти. Раптом його погляд прикипів до старого дерева. Так хотілося обняти його, як рідну матір і просто від відчаю пустити сльозу. Так він і зробив, а потім побачив хрест на стовбурі. Не розумів – добрий чи поганий це знак… Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net