Хто в Україні сіє вірусну паніку? Закарпатець повернувся з Китаю і розповів вражаючі факти

Уже кілька тижнів поспіль ЗМІ різних країн пишуть про смертельний вірус із Китаю. Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах коронавіруса надзвичайною ситуацією світового масштабу. Повідомляється про зараження людей у ряді європейських країн. Паніка така, що страшно виходити на вулицю. Чи справді все так трагічно? Українець Микола Борисюк днями саме повернувся з Китаю. Він погодився розповісти газеті «ЯСНО», що ж там відбувається насправді і чи дійсно люди помирають прямо на вулицях.

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

У мене молода дружина, двоє малих дітей. Я ще жити хочу

Микола Борисюк повернувся з Пекіну 1 лютого – саме в розпал панічних настроїв в Україні.

У Києві в аеропорту його мав зустріти кум, але чоловік не прийшов. Микола зателефонув йому і поцікавився, що трапилось, куди він подівся, на що отримав вражаючу відповідь:

«Слухай, ти там у Китаї був… Ймовірно, ти вже є носієм коронавірусу. Розумієш, у мене молода дружина, двоє малих дітей. Я ще жити хочу, – почув я в слухавку. – Мало не остовпів. А потім вдома увімкнув телевізор – і все зрозумів. Та тут таке говорять, що й я б на його місці теж перелякався. У соцмережі взагалі не заходжу, бо не можу це все читати. Люди поширюють усе, що чули на вулиці, у супермаркеті, на ринку… Просто диву даюся, скільки у нас з’явилося диванних експертів!».

Крім того, Микола додав, що в аеропорту «Бориспіль» перевіряють усіх, хто прилітає з Китаю. А ще перед тим на борт літака заходить санепідеміолог, який має в руках спеціальний ультрачервоний термометр, яким вимірює усім пасажирам температуру. Прилад дещо нагадує пістолет. Червоною цяткою наводять на чоло – і результати одразу показує на табло. Якщо на борту є тварини, їх перевіряють також. Перевірка триває у літаку на 150 пасажирів приблизно годину. Увесь цей час нікого не випускають із салону. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net