Чому закарпатські політики і чиновники не вміють ґаздувати

Не знають у нас, на жаль, ґаздувати! Хоча політики і чиновники дуже люблять битись у груди, як вони вболівають за рідний край!

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

А тепер подивимось у розрізі районів, який із них хоч чимось виділився, а який пасе задніх.

Отже, найбільші суми туристичного збору у 2019 році надійшли до бюджетів об’єднаної територіальної громади с. Поляна (Свалявський район) – 2049,4 тис. грн та м. Ужгород – 1376,9 тис. грн, Берегівського району – 953,5 тис. грн, Міжгірського ‒ 604,3 тис. грн, Ужгородського району ‒ 569,2 тис. грн. Також серед лідерів – м. Мукачево –  490,5 тис. грн, Хустський район ‒ 344,9 тис. грн та м. Берегово – 334,6 тис. грн, Воловецький – 294 тис. грн, Перечинський ‒ 278,8 тис. грн, Виноградівський – 273,9 тис. грн і Рахівський райони – 195, 9 тис. грн.

Як бачимо, область втрачає колосальний потенціал, адже коли приїжджає більше туристів, значить у бюджеті більше грошей на потреби краю, більші заробітки в населення, загалом покращення якості життя людей. А в нас, як раніше писала газета «Закарпатські оголошення»  і грошей немає і область  на останньому місці за показниками. Адже крім туристичного збору скільки коштів можуть залишити гості відвідуючи кафе, ресторани, купуючи сувеніри, відвідуючи музеї, театри…  різні цікаві події. Чому маємо таку нерайдужну картину? Чому у нас на ярмарках відвідувачі з інших куточків держави практично відсутні? Передусім через те, що область не рекламується, як інші, чиновники малоефективні. Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net