Site icon zakarpatpost.net

Завтра в Ужгороді розкажуть про вірусні хвороби, африканську чуму та якість наших продуктів

Журналісти дізнаються про епізоотичну ситуацію в області та контроль за якістю харчових продуктів.

11 лютого (вівторок) о 12-й годині у пресцентрі газети «Закарпатські оголошення» відбудеться брифінг начальника Головного управління  Держпродспоживслужби у Закарпатській області Івана ГУЛЕДЗИ.

Тема: «Епізоотична ситуація в області та контроль за якістю харчових продуктів».

Йтиметься про епізоотичну ситуацію  щодо поширення небезпечних вірусних хвороб тварин, зокрема високопатогенного грипу птиці, африканської чуми свиней; а також про моніторинг якості харчових продуктів.

Нагадаємо, що зараз є ризики виникнення нових пандемічних вірусів з непередбачуваними тяжкими наслідками для людства в цілому. Також в Україні не вщухає африканська чума свиней (АЧС). Минулоріч було зафіксовано 53 випадки АЧС, які відбулися у 18 областях країни. Цьогоріч сталося уже 2 спалахи (Рівненська – свійська свиня, Чернігівська області – дикий кабан). Триває і державна стратегія боротьби зі сказом. Виходячи із наявної епізоотичної ситуації, вся територія України є зоною стійкого неблагополуччя щодо сказу. Його вогнища реєструються в усіх природно-географічних зонах. Більше новин про Ужгород та область читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net

Exit mobile version