У Великобританії можна стати батьками навіть після смерті

Науковці підтверджують, що сперма, зібрана у чоловіків навіть через 48 годин після смерті, може бути використана для створення життєздатних запліднень і народження здорових дітей.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Експерти, що проводили аналіз, д-р Натан Ходсон з Університету Лестера і д-р Джошуа Паркер з лікарні Уайтеншоу у Манчестері, вважають, що збір донорської сперми посмертно подібне до використання донорських органів. Вони стверджують, що мораль тут майже така ж, бо пожертвування сперми буде використане для полегшення страждань інших, пише Укрінформ.

2 365 немовлят народилися у Великобританії у 2017 році після здачі сперми. Проте, запаси пожертвувань зменшуються, і статистика показує, що все менше чоловіків вважають за краще робити їх, що, як передбачається, пов’язано із законами про анонімність.

У Великобританії з 2005 року був закон, згідно з яким будь-яка дитина, що народилася від донорства сперми, має законне право зв’язатися із донором після того, як їй виповниться 18 років. Вважається, що відсутність анонімності заважає чоловікам відчувати себе комфортно, роблячи пожертви. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net