В Ужгороді з’явилися в продажу тропічні протеї. ФОТО

Коштує така квітка 100 гривень. Інформатор газети «Закарпатські оголошення» також купив.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

А знаєте, чим ці рослини цікаві?

Батьківщиною цієї багатоликої квітки є Південна Африка, де налічується більше тисячі її різновидів. На африканському континенті протея є основною прикрасою садів і парків, оскільки, не дивлячись на досить спекотний клімат, ця квітка досить невибаглива і служить справжньою окрасою ландшафту найбільших південно-африканських міст.

Для багатьох з нас букети та композиції з протеї поки ще в новинку, однак, європейські цінителі екзотичних квітів знайомі з нею вже кілька століть. У 19 столітті ці квіти користувалися великою популярністю в багатьох європейських країнах і були центральною прикрасою царських садів.

Одному з англійських купців того часу вдалося зібрати у своєму саду дивовижну колекцію з 150 сортів протеї. Його сад був одним з найпопулярніших садів Англії 19 століття і щорічно приймав тисячі відвідувачів, які не переставали захоплюватися дивною красою африканської красуні. Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net