Читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення» №7

Чи знаєте ви, що найстаріше біблійне дерево росте в Ужгороді

Обкладинка свіжого номера газети «Закарпатські оголошення»

А листки з нього закохані розривали і зберігали як запоруку зустрічі В Ужгороді на Слов’янській набережній висаджено багато платанів. Один з них унікальний. У нього стовбур спочатку розколовся навпіл, а потім зрісся. Такі дерева в усьому світі вважають символом кохання, до них приїжджають весільні пари та вішають колодки, зав’язують на гілках стрічки, залишають записки.

Чому закарпаткам подобаються наречені з Лівії, Індії, Бангладешу

Закарпатці почали все частіше жити у громадянсь­кому шлюбі. Обручка на пальці стає не модною. Молоді хочеться залишатись вільними і не обтяжувати себе переоформленням документів та іншою бюрократичною тяганиною. Невже шлюб відходить у минуле? Саме в цьому намагалася нині розібратись газета «Закарпатські оголошення».

Як зелена кров додає чоловікам сили

Сік із паростків пшениці здавна називають зеленою кров’ю і вважають чудодійним засобом, що дарує людині енергію, сили і здоров’я. Його використовували ще в доісторичні часи, наприклад у Китаї. Про це свідчать археологічні розкопки. Також молодими паростками та соком відновлювали організм давні єгиптяни та римляни. Біля Мертвого моря було знайдено десятки чудодійних рецептів зцілення за допомогою соку цієї унікальної рослини.

Закарпатській заробітчанці прийшла квитанція… Вона остовпіла. Йшлося про сотні тисяч доларів

Марія була заробітчанкою із десятилітнім стажем. Фактично вдома її сім’я розпалася. Чоловік завів собі коханку, привів її додому. Тож навіть дому в Марії вже не було. Діти, на щастя, вже працювали.

Закарпатець прийшов у гості до маленької племінниці, побив її та намагався зґвалтувати

А мама дитини просила не карати його

Страшний випадок трапився нещодавно на Іршавщині. П’яний чоловік жорстоко знущався над неповнолітньою дівчиною, ображав її, бив а потім вирішив зґвалтувати. Більше того, дитину чоловік, скоріш за все,  залякав, бо на суді вона говорила, що не пригадує подробиць, хоча усе відбувалося у травні минулого року, а вирок чоловікові обрали цими днями. При цьому таке дитина забути не могла… Тому видається дивним, чому дівчина така залякана.

Чи стояв дідо Алмаш  на Верецькому перевалі

Усі угорські речі, знайдені на території Закарпаття, належали зовсім не угорцям

Закарпаття хоч і має давню історію, але ми майже нічого про неї не знаємо. Історики сперечаються з археологами про історичну правду, дізнатися її насправді хочеться далеко не всім нашим землякам. Адже вона не така гарна, як ми собі гадаємо, як нам її підносили раніше. А яка ж тоді вона? Як жили наші далекі предки? З ким товаришували, з ким воювали? Хто топтав наші гори і грабував наш народ? Про це газеті «Закарпатські оголошення» розповів ужгородський археолог Ігор Прохненко.

Чи знаєте, чому собаки люблять спати з ґаздами

В Ужгороді у наметі безхатька, про який раніше писала газета «Закарпатські оголошення», відпочивають двоє собак. Вони такі ж безпритульні, як і їхній господар. Дивно, але дуже часто люди, які не мають даху над головою, діляться з бродячими собаками останнім шматком хліба та скромним притулком.

Чому забезпечені люди почуваються більш щасливими

Оприлюднили результати цікавого дослідження

Десятирічне дослідження у США і Великобританії виявило, що нерівність у добробуті людей веде до зростання нерівності стосовно здоров’я. Згідно з висновками багатство додає дев’ять років до очікуваної тривалості здорового життя, тобто без інвалідності і хвороб.

Закарпатські Валентини і «валентинки»

Не буду приховувати, що писати про День Святого Валентина, про День закоханих мені особливо приємно. І не тільки тому, що стан закоханості у життя та світ, у людей загалом і в конкретних особистостей мені близький. Є ще причина. Мій син Валентин у світі фотографії досягнув такого рівня майстерності та визнання, що я ним пишаюся. Минулого року він мав персональну виставку у столиці. А мати портрет від Валентина Кузана мріють найвідоміші люди мистецтва. Найновіший проєкт Валентина про закритість і відкритість привернув увагу і шанувальників чорно-білого фото, і спеціалістів.

Після прийому у закарпатки мати і дочка одночасно народили

Марія Магурська із села Осій Іршавського району в минулому працювала швачкою, пекарем. А п’ятнадцять років тому біда змусила змінити ремесло. Коли захворів малий онук і в лікарні йому не зарадили, сама спробувала допомогти. Отоді і зрозуміла, що відчуває у людей хворе місце. Як? І сама розтлумачити не може.

Про це і більше читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net