Закарпатець із чужим серцем найбільше мріє схуднути

Коли дивився на відео унікальну операцію, плакав   

  •    Серденько, читай газету «ЯСНО»!

У Василя Миговки з Білої Церкви, що на Закарпатті, серце працювало всього на 15 відсотків. Він помирав. Йому запропонували пересадити донорське. Закарпатцеві 56 років і він дуже хотів жити. До Ковеля його привезли спеціально для трансплантації спеціальним реанімобілем. Цікаво, що саме в цьому місті, у звичайній районній лікарні 15 років тому вже проводили подібну операцію, пише газета «ЯСНО».

Тим часом у автокатастрофу на Волині потрапив молодий чоловік. У нього відмовив мозок. Лікарі почали переговори з родичами про те, що його врятувати не можна, просили допомогти подарувати промінчик надії іншим. Вони погодились. Таким чином двоє людей отримали по нирці, а Василь – серце.

Закарпатець на той момент перебував у Києві в інституті серця. Туди доправити серце не можна було, тож Василя разом з бригадою з восьми хірургів  повезли в Ковель.

За словами лікарів, відлік ішов на хвилини. Стан донора різко погіршився, а з пацієнтом ще треба було їхати цілих дві години. Всі страшенно нервували.

Тим часом у Ковелі почали операцію, аби не марнувати час. На пересадку було всього 3,5 години. Кардіохірург впорався і невдовзі серце забилося у новому тілі. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net