Скоро закарпатці зможуть літати на роботу! Літаюче маршрутне таксі здійснило свій перший політ

Таке диво техніки вже є. поки що не на Закарпатті, але все ж… Французька компанія майже завершила проєкт свого повітряного таксі, повідомляє французьке видання Le Parisien.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

«Airbus спільно з Автономним управлінням паризького транспорту (RATP) провели льотні випробування практично завершеного апарату CityAirbus», – йдеться у повідомленні.

До цього аеротаксі запускали в травні 2019 року, але зі страхувальними канатами. CityAirbus здатний доставляти по повітрю чотирьох осіб і переміщатися зі швидкістю 120 км/ч. Двигуни у нього працюють на електричній енергії, а зліт і посадка будуть вертикальними. Влада Парижа спробує запустити CityAirbus в регіоні Іль-де-Франс, щоб забезпечити його роботу вже до Олімпійських ігор 2024 року на відрізку між Парижем і Діснейлендом. Заплановано, що сервіс буде не елітним, а загальнодоступним. Експерти RATP вважають, що ціна польоту на 1 км має дорівнювати €1-2. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net