Коли Закарпаття перетвориться на туристичну Мекку України

Туристичний збір за 2019 рік на Закарпатті склав усього 8 млн. 560,1 тис. грн. Про це повідомила пресслужба Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Нібито багато, тим більше, що у звіті вказано, що сума на 125,1 відсотка більша, ніж у 2018 році. Але це – завдячуючи тому, що відсоток туристичного збору  в усій Україні зріс.

Утім насправді це – мізер порівняно з іншими областями, адже мова йде не про одне місто, а про цілу область, яка вважається туристичною родзинкою України, де просто райська природа, термальні та мінеральні джерела, оздоровниці, чисті річки, гори, лижні траси, казкові краєвиди!

Для прикладу візьмемо Львів. Усього одне місто, де немає навіть річки не те, що сакурових чи липових алей чи інших дарів природи. Так от. У Львові за 2019 рік туристичний збір склав понад 10 млн грн, це – на третину більше, ніж позаторік. А тепер уявіть масштаби цілого Закарпаття з прибутком від відвідувачів краю у 8,5 мільйонів та одне місто, що є фактично кам’яними джунглями. Але добре розрекламованими із прибутками лише від туристичного збору у понад 10 мільйонів! А ще завдяки туристам до міського бюджету столиці сусідньої області удалось перерахувати понад 196 млн грн. Та це й зрозуміло, адже торік місто відвідали 2,5 млн гостей. Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net