Василь Мороз змайстрував пристрій, який сам рубає дрова

Василь Мороз з Олениного, що на Волині, розповів polissia.net про особливість змайстрованого ним дровокола, яким успішно користується уже більше 10 років, пише популярна на Закарпатті газета «Господарські поради».

  • «Господарські поради» – корисна та цікава газета для всієї сім’ї

Василю – 43 роки, працює у школі завгоспом і виховує з дружиною трьох дітей. Каже, живе як всі: працює, тримає господарство, влітку з сім’єю ходить у ліс по ягоди, гриби. Любить полювання. Попри всю свою скромність, чоловік – відомий в окрузі шанувальник техніки. Пристрасть до металу у нього, схоже, в крові: його батько був механізатором, тримав кузню.

– Маю горно, кувадла, все необхідне. Любитель-самоучка. Можу викувати новий інструмент, так би мовити, з нуля, і підремонтувати плуги чи запчастини до січкарні. Залізо люблю, без того не можу. Уже рука набита, тому виготовити, наприклад, сокиру не становить жодних проблем, – зауважує господар. – Перші спроби були у 9 класі, потім став більше цим займатися і поступово наловчився. А першою роботою була копачка. Довго сидів над нею, але не здався і усе вийшло. За стільки часу вже й складно пригадати, що й у якій кількості робив. В окрузі всі звертаються. Повний текст читай у газеті «Господарські поради» Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 68338. zakarpatpost.net