Курник: ситний пиріг для усієї родини. Швидко, легко, смачно!

Знадобляться:

  • Кулінарні секрети знаходь у газеті «Домашня кулінарія»!

для тіста:

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

борошно – 500 г

яйця – 1 шт.

молоко – 200 мл

свіжі дріжджі – 25 г

сіль – 1 ч. ложка

цукор – 1 ст. ложка

олія – 3 ст. ложки

для начинки:

куряче філе – 600–700 г

яйця – 4 шт.

цибуля ріпчаста – 2 шт.

сіль, чорний мелений перець – за смаком

олія – для смаження

Розвести дріжджі в теплому молоці, додати цукор і склянку борошна, перемішати, поставити опару в тепле місце на 30 хвилин.

Коли опара покриється пухирцями і збільшиться в об’ємі, додати в неї сіль, 1 яйце та олію, перемішати й додати ще 2 склянки борошна.

Замісити м’яке податливе тісто, яке не липне до рук і столу. Потім скачати в кулю, покласти в миску, накрити зверху рушником і дати постояти ще 30 хвилин у теплому місці.

Відварити в підсоленій воді філе до готовності, вийняти й остудити, дрібно порізати.

Цибулю дрібно порізати і смажити на слабкому вогні в невеликій кількості олії до м’якості, додати до неї подрібнене куряче м’ясо і тушкувати разом 5-7 хвилин.

Яйця відварити, порізати, додати до м’яса, посолити й поперчити за смаком. У начинку можна додавати солодкий червоний болгарський перець.

Готове тісто вимісити й розділити на дві частини. Одну частину розкачати за формою дека.

Змастити деко олією або маргарином і акуратно перенести тісто на деко (можна за допомогою качалки – посипати тісто борошном, нещільно намотати його на качалку, перенести й розмотати).

Готову начинку рівномірно викласти на тісто, зайве тісто обрізати. Розкачати тонко другу частину тіста й розкласти її зверху начинки, защипнувши краї.

Обрізані шматочки тіста добре розкачати, порізати на тонкі смужки і прикрасити ними зверху курник. Потім зробити зверху проколи, щоб під час випікання випустити зайву вологу.

Запікати в розігрітій до +1800С духовці 35-40 хвилин.

Щоб верх був рум’яним, можна змастити курник зверху збитим яйцем, але вже після того, як він трохи сам підрум’яниться. Оригінальні, смачні та прості рецепти тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті.. Передплатний індекс 68339. zakarpatpost.net