Як протизаплідні засоби руйнують жіночий мозок

Дослідження мозку показало, що ключова ділянка мозку була менша серед жінок, які приймали оральні контрацептиви, пише газета «ЯСНО».

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

Гіпоталамус знаходиться біля основи головного мозку над гіпофізом. Він виділяє гормони, які беруть участь у регуляції таких важливих функцій організму, як частота серцевих скорочень, температура тіла, сон, апетит, настрій і лібідо.

Як повідомляє «Укрінформ», дослідники стверджують, що про структурні впливи репродуктивних гормонів на гіпоталамус (включаючи таблетки) ніколи не повідомлялися. Науковці припускають, що це може бути частково пов’язано із відсутністю перевірених методів для кількісного аналізу МРТ гіпоталамуса.

Протизаплідна таблетка є однією з найбільш часто використовуваних форм контрацепції. Оральні контрацептиви також використовуються для лікування цілого ряду таких захворювань, як менструальні судоми, нерегулярні менструації, прищі, синдром полікістозних яєчників та ендометріоз. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net