Неймовірно! Розкрито секрет болю в спині

Ноги й спина – важливі частини нашого тіла, оскільки вони допомагають нам переміщатися в просторі й виконують опорну функцію. Скільки ж навантаження вони беруть на себе щодня! – пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я».

  • «ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я» корисна та цікава газета для всієї сім’ї

Якщо людина відчуває біль в спині, швидше за все, його спричиняють ноги. А вихід є: точковий масаж, який відомий нам з китайської медицини. Ним лікують різні види захворювань більше ніж 5000 років. Також часто люди використовують голковколювання: принцип схожий, але замість голок ми будемо використовувати власні пальці. Отже, для вас ми приготували 5 вправ, які допоможуть уникнути болю в спині й зміцнити опорно-рухову систему.

  1. Натискання на пальці ніг

Перед будь-яким масажем чи вправами м’язи необхідно розігріти. Найкращим варіантом  є стиснення пальців ніг. Ляжте в зручне вам положення, зігніть ноги в колінах та візьміть долонями пальці ніг. Після 5 секунд повертаєтеся в вихідне положення. Цю вправу потрібно виконувати в 3 підходи по 10 разів. Повний текст читай у газеті «Поради здоров’я». Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 89266. zakarpatpost.net