Читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення» №9

Вона купалася в дівочій крові та знущалася над закарпатцями

бкладинка свіжого номера газети «Закарпатські оголошення»

Хто ходить ночами Ужгородом, шукаючи свого коханого

За легендою, біля Невицького замку вночі ходить Поган-Діва. Колись нібито вона була дуже лютою володаркою фортеці, яка купалася в дівочій крові, знущалася над закарпатцями. Її розправи були настільки жорстокими, що погана слава про неї докотилася аж до короля Матяша, який сам приїхав у Карпати для того, щоб її покарати. Це йому вдалося, але її примара досі ходить лісами і лякає людей.

Що робить у закарпатських горах президентська альтанка

Далеко від людських очей, посеред лісу є дерев’яна альтанка. Йти до неї довго, треба пройти не один десяток кілометрів через село Кам’яниця біля Невицького замку (або повз нього). Утім дорога дуже захоплююча. Вздовж височенних буків, беріз, старих черешень, які нерідко просто звисають над шляхом, упираючись коренями в гігантські камені. Прямо біля ніг течуть гірські потічки.

В Ужгороді автобусну зупинку прикрасили вишитою картиною

Навіс із дерев’яних брусів, укритий шифером. Трохи похилений… зовсім не такий, як сучасні зупинки у місті. Опори обклеєні оголошеннями… значить, життя тут теж кипить… Але коли бачили цю зупинку, що називається «Дачний масив. Шахта» посеред лісу здається, що людину машина часу перенесла на століття назад. Лавиці тут також дерев’яні. Звідси вирушає в місто маршрутка №7.

Що робив у лісі під Ужгородом наступник Сталіна

У лісі під Ужгородом, неподалік села Кам’яниця, майже під самим словацьким кордоном можна натрапити на великий будинок, оточений могутньою кам’яною огорожею. Інформатор газети «Закарпатські оголошення» знайшов цю місцину випадково. Нам хотілося дійти до застави, про яку так багато говориться, тож ми вирушили підкоряти маловідомі території.

Шокуюча знахідка в ужгородському лісі

Собаки обгризали труп кози та новонародженого козеняти

У лісі на Шахті твориться щось неймовірне! Навіть не вкладається в голову, що це за чудасії!

Інформатор газети «Закарпатські оголошення» натрапив на неймовірну знахідку!

Серед листя на галявині лежала мертва коза з маленьким мертвим козенятком.

Під Ужгородом занепадає унікальна природна територія

Газета «Закарпатські оголошення» продовжує знайомити закарпатців із цікавими куточками нашого краю.

Сьогодні наш інформатор побував в урочищі Дубки під Ужгородом.

Чи знаєте, де в Ужгороді завжди весна?

У кожного джерела є свої  таємниці і цілющі якості

Зими там немає… у цьому році – точно.

Але на вулиці Весняній у лютому дихання весни відчувається по-особливому. Передусім через те, що вона оточена лісом. Знаходиться ця дивна місцина в районі Шахти.

Оби було, що дітям лишити. Про закарпатських батьків і дітей

Молодий чоловік каже своїй мамі:

– Мамко, сьогодні до мене в гості прийдуть три дівчини, і на одній із них я хочу вженитися. А ти спробуй вгадати, на якій саме.

Як на Закарпатті косуль підгодовують

Для них облаштовують спеціальні навіси з сіном. Туди також (внизу) поміщають сіль. Роблять це лісники.

Інформатору газети «Закарпатські оголошення» вдалося знайти вже кілька таких годівниць в Ужгородському районі.

Ідентифікація нації відбувається тільки через мову

Пощастило мені побувати на міжнародній книжковій виставці у Мінську. Летів я туди із подвійними відчуттями. З одного боку, була якась невідома мені раніше підсвідома тривога, а з іншого – бажання скористатися запрошенням і подивитися на той такий радянський законсервований світ, у якому досі перебуває близький нам народ, пригнічений і поневолений московською імперією.

В Ужгороді пропонують  за гроші вигулювати тварин

А за яку роботу на Закарпатті треба дати хабар

Знайти роботу на Закарпатті можна. Вдома є вакансії для багатьох спеціалістів різного профілю.  Часто роботодавці готові платити персоналу хороші гроші, головне – аби працювали наші земляки відповідально та були готовими до вдосконалення. Однак чомусь у нас популярною є думка, що шукати роботу краще за кордоном. Та це не зовсім так, сьогодні газета «РоботаГроші» розвіє найпоширеніші міфи про роботу.

Усі угорські речі, знайдені на території Закарпаття, належали зовсім не угорцям

Закарпаття хоч і має давню історію, але ми майже нічого про неї не знаємо. Історики сперечаються з археологами про історичну правду і дізнатися її насправді хочеться далеко не всім нашим землякам. Адже вона не така гарна, як ми собі гадаємо, як нам її підносили раніше. А яка ж тоді вона? Як жили наші далекі предки? З ким товаришували, з ким воювали? Хто топтав наші гори і грабував наш народ? Про це газеті «Закарпатські оголошення» розповів ужгородський археолог Ігор Прохненко.

Про це і більше читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net