Ікра з баклажанів. Якщо гості на порозі, ви завжди матимете чим їх пригостити


 Баклажан не просто корисний, але і низькокалорійний овоч, що робить його прекрасним дієтичним продуктом. До його складу входять вітаміни (С, В1, В2, В5 і РР), органічні кислоти, пектини, клітковина.

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

Регулярне вживання баклажанів знижує рівень холестерину в крові, нормалізує водно-сольовий і ліпідний обмін, тим самим покращуючи роботу травної системи і виводячи з організму солі. Баклажани корисно включати в раціон при подагрі, серцево-судинних захворюваннях, атеросклерозі. На Сході баклажан називають “овочем довголіття” і особливо рекомендують їсти людям похилого віку. До речі, вживання баклажанів допомагає позбутися від нікотинової залежності.

Баклажани активно використовуються в кухнях багатьох країн. Їх варять, смажать, запікають, тушкують, готують на грилі. Крім того, з баклажанів виходить дуже смачна ікра.

Складові:

Баклажани – 5 шт.
Морковка – 1 шт.
Перець болгарський – 2 шт.
Цибуля – 2 шт.
Помідори – 2 шт.
Олія – 6 ст. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Часник – 1 зубчик

Спосіб приготування

Очистити баклажани від шкірки, нарізати кубиками, підсолити, дати трохи постояти і обсмажити на олії до м’якості.

Окремо обсмажити нарізані кубиками цибулю і моркву, поки не пом’якнуть.

До цибулі та моркви додати нарізаний кубиками перець, смажити ще 5 хвилин.

Потім додати нарізаний кубиками помідор, посолити і готувати близько 5-7 хвилин.

В кінці додати баклажани і подрібнений часник, накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин. Готову ікру остудити і подати до столу. Більше смачних рецептів читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net