У Києві є унікальна церква з дзвоном у хресті, в якій моляться шістьма мовами

На її будівництво кожен давав по 25 копійок, а за дозволом довелось їхати аж до Парижа

Майже в самому центрі Києва на Володимирській гірці високо над Європейською площею добре видніється велика простора світла споруда  – костел Святого Олександра. Це – найдавніша римо-католицька церква столиці України, яка має просто унікальну історію. Чи знаєте  ви, що цю церкву свого часу із захватом малював Тарас Шевченко і що ці його малюнки збереглися до сьогодні? А що там хрестили автора «Чорного квадрату», відомого на весь світ художника-авангардиста  Казимира Малевича? А що у 2001 році під час візиту до Києва храм відвідав папа Іван Павло ІІ?

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

Агент газети «Ясно» побував у цій унікальній споруді і поцікавився її історією. І вона дивовижно захоплююча. Хоча часом драматична.

Названо на честь римського святого чи російського імператора

На сьогодні у Києві є близько 300 церков. Кожна з них цікава та має свою історію. Але ми помандруємо сьогодні на вулицю Костельну, яка примикає до Майдану Незалежності. Там знаходиться хоч і не найстаріша церква Києва, але, можливо, одна з найбільш цікавих, бо служіння у ній ведуться аж шістьма мовами: українською, польською, англійською, німецькою, російською та латиною. Вміщає вона близько 2 тисяч вірників. Крім того, це – найстаріша будівля над Хрещатиком.

Збудувати римо-католицьку церкву у православному Києві у часи, коли наші землі входили до складу Російської імперії, було непросто. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net