Хочеш мати розкішні фіалки? Декілька простих порад і тобі заздритимуть усі подруги

Вирощування фіалки з листочка – найбільш простий і поширений спосіб вирощування рослини. Найсприятливіший час для цього – весна та літо, коли достатньо світла і тепла, пише популярна на Закарпатті газета «Господарські поради».

  • «Господарські поради» – корисна та цікава газета для всієї сім’ї

Вибираємо листок

Розмноження фіалки буде успішним у тому випадку, якщо правильно вибрано посадковий матеріал. Якщо листок слабкий або хворий, потомство виросте кволим, саме тому до його вибору слід підійти з усією відповідальністю.

Досвідчені квітникарі не рекомендують для розмноження вибирати листочки, які розташовуються на нижньому ярусі, найбільш близькому до ґрунту, бо там в основному вони старі і ослаблені. Крім того, на них часто живуть бактерії та спори грибів.

Для посадкового матеріалу краще використовувати пагін з другого або третього ярусу, де розташовується досить сформоване листя необхідного розміру.

Іноді матеріал для вирощування буває пониклим, тобто листок втратив пружність і зовнішній вигляд. Тому перед посадкою його слід на кілька годин покласти в теплу кип’ячену воду з додаванням декількох кристалів марганцівки. Завдяки такій дії листок знезаражується і повертає свій первісний стан. Після цього листочок акуратно підрізають гострим ножем на відстані 3-4 см від основи листкової пластини, найчастіше під прямим кутом. Повний текст читай у газеті «Господарські поради» Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 68338. zakarpatpost.net