Під Ужгородом занепадає унікальна природна територія

Газета «Закарпатські оголошення» продовжує знайомити закарпатців із цікавими куточками нашого краю.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Сьогодні наш інформатор побував в урочищі Дубки під Ужгородом.

Доїхати туди можна за кілька хвилин на автобусі або автомобілем. Центральна дорога більш-менш нормальна. Для цього потрібно пройти через канал старовинним бетонним мостом. А за ним відкривається інший вимір природи.

Ліворуч трохи вище можна побачити плантацію дерев. Її було закладено торік. Там висаджено 900 дерев 16 порід. Серед них – традиційні для Карпат вільха, дуб, ясен, береза, сосна, клен, горіх, гінкго білоба й хурма кавказька.

А от саме урочище нагадує закинуту після якогось стихійного лиха територію.

Хоча природа там вражаюче гарна. Є два великі озера, які наповнюються водою з лісових струмків. Біля них таблички з повідомленнями про те, що ловити рибу заборонено. Колись були дерев’яні трампліни (або для платної риболовлі), з яких можна було стрибати в одне з озер, але дошки прогнили і тепер підходити близько небезпечно. Шкода, бо там можна облаштувати унікальну відпочинкову зону. Тим більше що від Ужгорода ця місцина знаходиться недалеко. Кажуть, що свого часу цю територію купив один із закарпатських нардепів. Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net