Чому голови закарпатських міст не поспішають декларувати свої мільйонні статки?

У цьому році очільники міст Закарпатської області дуже забарилися з подачею РІЧНИХ електронних декларацій. Хоча їх треба подавати щомісяця, деякі з них не роблять навіть цього.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Невже бояться, що люди дізнаються про їхні статки? Але ж закон писаний для всіх, а не для вибраних і вони зобов’язані це робити і виборці повинні знати, скільки саме заробляють їхні обранці.

Як відомо, найбагатшим мером не те що Закарпаття, а можливо, навіть України є міський голова маленького Хуста. Щомісяця його статки складають  від 120 тисяч гривень. Декларував він зароблені у березні 120 тисяч, у квітні 198 тисяч, у травні 176 тисяч, у червні 156 тисяч, у липні 156 тисяч… усі перераховувати не будемо.

Він позаторік заробив у міській раді 1 мільйон 121 тисячу 855 гривень (із декларацією можна ознайомитись тут).

А за минулий рік досі не прозвітував. Певно, сума набіжить ще більш захмарна!

Андрій Балога, мер Мукачева за позамиминулий рік задекларував 280 тисяч 767 гривень зарплати. Останню декларацію подав 2.08. 2019 року і це була лише щорічна власне з цією сумою. Щомісяця декларації він не подавав. А для чого? Виборці менше знають, міцніше сплять! Та все ж його статки є дійсно не такими недосяжними, як у мера малесенького Хуста.

А от Богдан Андріїв, міський голова Ужгорода за 2018 рік задекларував заробітної плати 582 тисячі 655 гривень. Останню декларацію він подав 10.07.2019 року, де вказав 505 тисяч 538 гривень заробітної плати. Утім ця декларація подавалася як кандидата на посаду нардепа. Кожен місяць він також не бажає показувати ужгородцям суму свого офіційного державного заробітку. Та як би там не було, навіть мер найбільшого закарпатського міста, обласного центру заробляє у рази менше за очільника Хуста, який просто переплюнув колег у цьому плані.

Тож чому закарпатські мери не хочуть оприлюднювати доходи? Невже їм соромно перед людьми, які працюють за копійки і сумлінно платять податки, щоб міські голови та їхнє оточення мали з чого купити собі скибку хліба та шматок масла. Більше унікальних новин про Ужгород і область читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net