Про це ти прочитаєш тільки в газеті «ЯСНО» №10

Лікарі назвали овоч-вбивцю зубів

Обкладинка свіжого номера газети «Ясно»

Лікарі-стоматологи попереджають про небезпеку для зубів популярного в народі овоча – картоплі.

Вся справа в карієсі, який виникає у майже 90 відсотків населення. Карієс може перерости в пульпіт, що призводить до видалення нерва – і зуб стає «мертвим».

Ви ще й досі хочете наростити вії?

Чи згодні ви піти заради краси на певні жeртви і рuзики – вирішувати вам.

Перспектива вставати вранці відразу свіжою і красивою – приваблює багатьох дівчат. Заманливо не витрачати час на ранковий макіяж, а виглядати при цьому на всі сто. Тому так і популярні серед жіночої половини населення процедури перманентного макіяжу, фарбування брів і вій, ламінування і, звичайно, нарощування.

Два солодких напої в день – і смерть уже близько

Регулярне вживання солодких напоїв підвищує ризик не тільки карієсу, ожиріння і діабету 2 типу, але також серцевих захворювань і передчасної смерті.

Мати припалювала сірниками пальці рідним дітям

Таким чином вона карала нещасних дітей за пустощі

Просто не вкладається в голову, як може мати так вчинити зі своєю рідною кровинкою. Здається, так не катували навіть у сталінських таборах.

27-річний молодик заліз через вікно до пенсіонерки, аби зґвалтувати її

Грабувати не хотів, Одразу попрямував до ліжка

Дивний випадок трапився у Дубенському районі Рівненської області.

Колов ножем та виделкою… а потім задушив мішком

Трагедія сталася у травні 2019 року у Херсонській області, але суд виніс вирок лише нещодавно.

Група знайомих вирішила поїхати на відпочинок та порибалити. Отаборилися на  березі річки поблизу села Велетенське.

Троє старших братів ґвалтували шестирічну сестру

Мати вирішила посадити за ґрати лише старшого сина, бо на  нього не отримує допомогу від держави

Як проста дівчина з Луцька стала принцесою Таїланду

Заради української красуні принц буддист навіть прийняв православ’я

Думаєте, історія про Попелюшку – вигадка? Не зовсім. Подібна історія трапилася з українською дівчиною з багатодітної родини. Дівчина Катя з Луцька стала дружиною спадкоємця королівського трону Сіаму. Як їй це вдалося? Чи мріяла вона про такий високий титул і такого впливового чоловіка? Як склалося її життя на чужині? Про це сьогодні вам розповість газета «ЯСНО

Чому м’ясо з пробірки натуральніше за звичне

Їжу, яку розробляли для космосу, почнуть їсти земляни

Колись Вінстон Черчилль журився, що доводиться вбивати цілу курку заради того, щоб засмажити крильце або грудку, і припускав, що в світі майбутнього потрібні частини курки будуть вирощуватися самі по собі, без вбивства тварини, зберігаючи при цьому натуральний смак. Продовження настало: вперше штучне м’ясо за цими критеріями було створено в 1971 році в Нідерландах – тоді вчені виростили м’яз морської свинки. Але в серйозних масштабах у той час починання не підхопили.

Шкода м’яса, або Трохи про те, як ми себе вбиваємо

Як повідомляє УОМ, щоб усвідомити згубну дію м’ясних продуктів на людину, досить поглянути на сторінку атласу з біології про будову живих організмів. Всі хижаки, чий травний тракт пристосований до перетравлювання подібного виду продуктів, мають короткий стравохід з кислим середовищем всередині. Така особливість дозволяє запобігти гниттю плоті всередині шлунково-кишкового тракту: мінімальна довжина травного тракту прискорює проходження, а кисле середовище допомагає тваринам продуктам розщеплюватися і засвоюватися.

Пінгвін щороку долає 8000 км, щоб відвідати свого рятівника

Чоловік врятував пінгвіна, який потрапив у нафтову пляму. Це стало початком зворушливої дружби.

Теля з двома головами, чотирма очима та двома ротами не може самостійно пити молоко

Теля здивувало фермера, коли народилося з чотирма очима, двома ротами та однією парою вух на фермі в селі Паарасалай на півдні Індії.

Безнога Майя прихистила двох цуценят, знайдених на смітнику, та двомісячне кошенятко

Собака Майя на Львівщині, якій торік відрізало всі чотири лапи, прихистила двох цуценят, знайдених на смітнику, та двомісячне кошеня.

Навіщо студенту проститутка? Чи можуть нашкодити фільми для дорослих чоловічій потенції

Із сексом у багатьох пов’язані не лише приємні відчуття, але й страхи, тривоги та невпевненість у собі. Як вирішити ці питання?  На запитання читачів газети «ЯСНО» відповідає сексолог Михайло Бейлькін.

Ти, сучко довгонога! Задумала сина від мене вкрасти! До столиці його потягнути хочеш, одружити на собі! – кричала жінка

Та не дістанеться він тобі! Виучиться і приїде в село!

Олеся з Юрієм навчалася в університеті на одному курсі. Закохалася в нього з першого погляду, на подив, він відповів взаємністю. Високий, русявий, із блакитними, як небо очима, стрункий і розумний хлопець зачарував її так, що вона пішла з дому, щоб жити з ним разом на орендованій квартирі. Олеся була киянкою із добре забезпеченої родини. Батько мав добрі зв’язки, свій бізнес, міг будь-кого змусити робити так, як вважав за потрібне, тільки не власну доньку.

Із квітами треба говорити. Вони живі, як люди

Що може більше розтопити серце жінки, ніж квіти? Так, вони зачаровують, вражають, захоплюють! І це добре знає Олександр Кондратюк. 40-річний закарпатець має трохи незвичне для чоловіка хобі – вирощує тюльпани. У нього вдома в невеликому містечку Хусті ростуть більше сотні видів цих дивовижних квітів.

Піст подовжує життя і здатен вилікувати від хвороб

У людини, яка дотримується посту, відбуваються зміни на клітинному рівні.

Нові дослідження доводять, що Великий піст не є релігійним пережитком, а утримання від їжі приносить користь не тільки тілу, але і розумовими здібностями, до того ж подовжує життя.

Три найкращі місця в Україні, де варто зустріти весну

Усі ми з нетерпінням чекаємо приходу весни, тепла і перших квітів. Підсніжники, проліски, шафрани ніби допомагають розквітнути нашим серцям і наповнюють їх новими надіями. Неймовірно гарні поля  цих квітів можна знайти у Карпатах, а саме – у Закарпатті.

Більше – у газеті «ЯСНО».  Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. zakarpatpost.net