Як видалити іржу з одягу? Прості і доступні кожному поради

Із забрудненням одягу стикається кожен. Характер забруднення може бути різним, проте деякі плями відіпрати легко, а фарба та іржа відпираються складніше. Виявивши такі плями, слід якомога швидше поспішити на допомогу речі. Існують кілька способів, які допоможуть впоратися з проблемою, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

  • «ПОРАДИ» – корисна та цікава газета для всієї сім’ї

Забруднивши джинси іржею, не поспішайте засмучуватися. Для щільної тканини підійде розчин оцту і солі. Розводимо продукти до утворення щільної кашки. Отриману суміш нанесіть на пляму, тримайте близько 6 годин. Після закінчення процедури прополощіть джинси в прохолодній воді. За необхідності виперіть їх у пральній машині.

Для свіжої плями використовуйте зубну пасту, вона повинна бути білою, без добавок. Нанесіть її на проблемне місце, тримайте годину. Далі візьміть стару зубну щітку і почистіть пляму, а одяг виперіть.

На допомогу прийде також кислота. З’єднайте по 10 мл оцтової, щавлевої кислоти, добре розмішайте, додайте 0,5 л холодної води. Одержаний розчин нагрійте до 70 градусів і залийте пляму. Через 4 години виперіть одяг. Повний текст читай у газеті «ПОРАДИ». Купи у кіоску або передплати на своїй пошті!  Індекс 91145. zakarpatpost.net