Як правильно заварювати чай?

Неперевершений аромат та смак свіжозавареного чаю нікого не залишить байдужим. Проте, щоб досягти потрібного ефекту, не слід забувати про те, що кожен сорт потребує особливої уваги і виконання низки правил. Тож які є основні рекомендації щодо заварювання ароматного напою?

Загальні правила

Байдуже, який сорт чаю ви полюбляєте, ці дії ви повинні виконувати кожного разу:

  • завжди потрібно кип’ятити свіжу воду, залишки краще вилити, ніж використовувати повторно;
  • посуд для заварювання повинен бути підігрітим;
  • розливати і пити чай потрібно відразу після приготування, в іншому разі він втратить свої властивості й особливості смаку.

Чайний лист, що був заварений, не обов’язково викидати. Його можна використовувати до п’яти разів. Проте кожного разу слід повністю зливати воду, інакше може виникнути неприємний смак.

Тонкощі заварювання деяких сортів чаю

Чорний чай готувати найпростіше. Достатньо довести воду до кипіння і залити підготовлений лист. З іншими сортами все дещо складніше. Так, зелений чай треба заварювати при температурі 90 градусів. Потрібного режиму легко досягти, придбавши электрочайник з терморегулятором. Настоювати цей напій треба не довше ніж 8-10 хвилин, а повторно заварювати лише 2-3 рази.

Білий та червоний сорти ще більш чутливі до температур. Листя треба заливати водою, яка була попередньо розігріта до 80-85 градусів по Цельсію. Тримати у гарячій рідині слід не довше 2-3 хвилин.

zakarpatpost.net