У дитинстві їв трюфелі відрами, а тепер продає їх по 2000 євро

«Збирали трюфелі відрами та робили вареники з ними». Саме так пройшло дитинство фермера Олександра Джиги. Чоловік разом з батьком полюбляли збирати гриби і навіть не підозрювали, що то трюфелі. А коли Олександр дізнався, що один кілограм такого делікатесу може коштувати до 2000 євро, то активно взявся за розвиток бізнесу. Зараз Олександр створив ферму у рідному селі, де займається вирощуванням овочів, фруктів, а також коштовних грибів, пише популярна на Закарпатті газета «Господарські поради».

  • «Господарські поради» – корисна та цікава газета для всієї сім’ї

Збирали трюфелі відрами та ліпили з ними вареники

Олександр розповідає:

– Трюфельний бізнес відкрився для нас досить несподівано, хоча має давню історію. Всі мої предки були лісниками, а прапрапрадід – єгерем у Суворова. У ті часи сюди завезли дуби і сказали, що під землею будуть рости гриби «волове серце», які трошки цінніші за звичайні білі. І мій прапрапрадід збирав їх для полководця.

Так воно передавалось з покоління в покоління. Мій батько навчив мене збирати гриби і ми часто разом ходили на пошуки. Якось під час збору батько каже: «От бачиш, там кабан порив. От у Франції, якщо у якомусь місці порив кабан, то там знайшли би трюфелі. А це дуже дорогі гриби, які ростуть під землею». Але ні я, ні батько не здогадувались, як ті трюфелі виглядають. Ми просто відрами збирали «волове серце». Повний текст читай у газеті «Господарські поради» Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 68338. zakarpatpost.net