Давні люди не їли м’ясо. Вчені розповіли про обід людини, що жила 170 тисяч років тому

 

Спостереження щодо їжі давніх людей можуть бути викривлені, оскільки рештки рослин зазвичай не зберігаються стільки часу, скільки, приміром, кістки тварин. Водночас деякі з науковців відверто не зацікавлені у таких пошуках.

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

Як повідомляє NewScientist, у печері на півдні Африки палеонтологи виявили фрагменти найдавніших смажених коренеплодів в історії людства. Вчені припускають, що їхній вік може сягати понад 170 тисяч років.

За словами вчених, давні люди їли їжу багату на вуглеводи та білки.

У 2016 році команда науковців виявила десяток шматків вугілля серед попелу в печері Бордер в Африці. Цей шар попелу – все, що лишилось від багаття давніх людей. Вивчивши обгорілі залишки сотні сучасних рослин під мікроскопом протягом останніх років, група нарешті змогла ідентифікувати фрагменти коренеплоду роду Hypoxis – так званої африканської картоплі, яку застосовують у медицині. Ймовірно, люди їли таку картоплю, але з білим корінням – Hypoxis angustifoli. Чимала кількість фрагментів коренеплоду свідчить про те, що смажені овочі були звичайною частиною раціону, попри поширену думку, що давні люди їли переважно м’ясо. Крім того, за словами дослідників, спостереження щодо їжі давніх людей можуть бути викривлені, оскільки рештки рослин зазвичай не зберігаються стільки часу, скільки, приміром, кістки тварин. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net