Пісний відкритий пиріг з грибами. Таким не соромно і гостей пригостити

Для цього грибного пирога використовують  досить цікавий спосіб роботи  з тістом. Він підійде і для іншої випічки, а для швидкості приготування можна використовувати вже готове пісне тісто

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Знадобиться:

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

для начинки:

400-500 г будь-яких грибів

2 великі цибулини

пучок зеленої цибулі

3-4 зубчики часнику

оливкова олія

1 ч. ожка солодкої меленої паприки

сіль, чорний перець

для тіста:

400 г борошна

2,5 г сухих дріжджів

1 ч. ложка цукру

1 ч. ложка солі

оливкова олія

Тісто для пирога краще  приготувати напередодні. Для нього потрібно змішати борошно з дріжджами, сіллю і цукром. Влити 240-250 мл ледь теплої води, 2 ст. ложки олії та швидко перемішати – щоб борошно тільки намокло.

Змастити олією руки і робочу поверхню. Викласти на неї тісто і розподілити його у вигляді приблизного прямокутника. Взяти руками за ближній до вас край прямокутника, потягнути тісто на себе і скласти навпіл, уклавши витягнутий край поверх тієї частини, що лежить на столі.

Так само скласти тісто ще три рази, витягаючи спочатку протилежну його сторону, а потім бічні. Дати тісту полежати 10-15 хв і повторити складання. Виконати всю операцію зі складанням і «відпочинком» тіста ще два рази.

Покласти тісто в промаслений пакет, закрутити кінець пакету і покласти його в холодильник на 24 год.

Розігріти духовку і 2 дека в ній до +220°С. Змастити руки і робочу поверхню олією. Викласти тісто, розділити навпіл, скачати у дві кулі, накрити плівкою і дати підійти годину.

Для начинки нарізати гриби скибочками. Дрібно нарізати цибулю, часник і зелену цибулю.

Нагріти у великій сковороді олію, покласти цибулю, смажити 5 хв. Додати гриби і часник, смажити на сильному вогні, помішуючи, поки не випарується рідина. Приправити паприкою і зеленою цибулею, посолити і поперчити. Остудити начинку.

Розтягнути кожен шар тіста в коржик з тонким центром і товстішими краями. Вийняти по одному гарячому деку, викласти коржі по одному, на коржі викласти грибну начинку і розподілити рівним шаром. Випікати 7-10 хв.

Подавати, скропивши оливковою олією.

Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net