Щоб цибуля добре вродила, перед посадкою сіянку обробляють спеціальним розчином

Хочете отримати відмінний урожай цибулі? Спробуйте скористатися нашими методами обробки насіння перед посадкою – і овочі віддячать вам смаком, якісним виглядом і будуть довго зберігатися, пише популярна на Закарпатті газета «Господарські поради».

  • «Господарські поради» – корисна та цікава газета для всієї сім’ї

Термальний спосіб

Щоб цибуля зійшла якнайшвидше, потрібно прогріти сіянку. Це треба робити дуже повільно й акуратно, інакше можна отримати протилежний результат. Помістіть насіння в воду спочатку при температурі +24…+28 градусів – дрібні цибулинки на 2 тижні, а більші на 3 тижні. Якщо вода буде +35°, то термін зменшується до 1,5 тижні. В останній день прогрівайте 12 годин при +40°С.

Розчин марганцівки або мідного купоросу

Це найкращий засіб для дезінфекції. Такою речовиною ви попередите безліч захворювань. Підготуйте розчин: розчиніть 1,5 столові ложки препарату в 10 л теплої води. Насіння замочувати в такій суміші протягом 20 хвилин.

Розчин солі

Приготувати сольовий розчин для цибулин дуже просто, а от ефект буде вражаючий: сіль запобігає захворюванню грибками та нематодою. І варіант цей не затратний. Отже, змішайте 1 ст. ложку солі на літр води. Сіянку потрібно занурити в посудину з цим розчином на 20 хвилин. Також замість солі можна спробувати соду.

Повний текст читай у газеті «Господарські поради» Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 68338. zakarpatpost.net