Вчені дослідили, як малоосвічені люди розуміють Біблію

Група дослідників із США вирішила з’ясувати, як люди, у яких відсутня хороша освіта, сприймають Біблію. Результати виявились невтішними, адже дана категорія людей схильна тлумачити Біблію занадто буквально, пише «Преса України».

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

Як пише «Преса України», виявилось, що ані вчені, ані священники не мають спільних точок зору щодо Святого Письма. Саме тому досить багато аспектів, які висвітлені у Біблії, сприймаються різними людьми по-різному. Отже, у цьому випадку алегорії, літературні вимисли, а також міфологічні аспекти залишаються поза межами Святого Письма.

Але результати дослідження виправдали очікування вчених, адже встановили: чим гірша у людини освіта, тим більше така особа буде прихильна до біблійного літералізму. Отже, цього разу вченим вдалось встановити прямий зв’язок між освітою та розумінням Біблійного тексту.

Ще з давніх часів богослови прагнули знайти чотири сенси біблійного тексту: буквальний, алегоричний, а також моральний і духовний, або містичний. Найцікавіше те, що буквальному приділяли найменше уваги. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net