Site icon zakarpatpost.net

Вчені дослідили, як малоосвічені люди розуміють Біблію

Група дослідників із США вирішила з’ясувати, як люди, у яких відсутня хороша освіта, сприймають Біблію. Результати виявились невтішними, адже дана категорія людей схильна тлумачити Біблію занадто буквально, пише «Преса України».

Як пише «Преса України», виявилось, що ані вчені, ані священники не мають спільних точок зору щодо Святого Письма. Саме тому досить багато аспектів, які висвітлені у Біблії, сприймаються різними людьми по-різному. Отже, у цьому випадку алегорії, літературні вимисли, а також міфологічні аспекти залишаються поза межами Святого Письма.

Але результати дослідження виправдали очікування вчених, адже встановили: чим гірша у людини освіта, тим більше така особа буде прихильна до біблійного літералізму. Отже, цього разу вченим вдалось встановити прямий зв’язок між освітою та розумінням Біблійного тексту.

Ще з давніх часів богослови прагнули знайти чотири сенси біблійного тексту: буквальний, алегоричний, а також моральний і духовний, або містичний. Найцікавіше те, що буквальному приділяли найменше уваги. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net

Exit mobile version