Дешево і просто! Стародавній засіб від болю в горлі та проблем із яснами

Що ви зазвичай робите, коли з’являється такий симптом застуди, як першіння або біль у горлі? Більшість людей у таких випадках заварюють гарячий чай або приймають таблетки. Однак полоскання горла сіллю є тим простим, але при цьому ефективним способом, який допоможе у найкоротші терміни зупинити розвиток хвороби. І це не єдина перевага цього засобу, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я».

  • «ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я» корисна та цікава газета для всієї сім’ї

Як і в яких випадках, солона вода буде незамінною. Чому полоскання водою із сіллю таке ефективне? Цей засіб активно застосовується з давніх часів. Сучасна наука теж не заперечує користь подібного засобу. Під час полоскання горла солоним розчином відбувається осмос. Простими словами, сіль витягає зайву рідину з горла, розбиває мокротиння, а також очищає горло, усуваючи алергени, бактерії і грибки. Крім того, вода з сіллю видаляє хвороботворні мікроорганізми, які живуть на яснах, і запобігає їх подальшому зростанню.

У чому користь полоскання сольовим розчином? Полегшення болю у горлі, зняття запалення і усунення інших симптомів застуди; зниження болю в яснах та зменшення кровотечі; нейтралізація кислоти у роті і підтримання рН балансу, що допомагає запобігти гінгівіту; захист від поширення грибкових інфекцій у порожнині рота і горлі. Повний текст читай у газеті «Поради здоров’я». Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 89266. zakarpatpost.net