Чому пиво можна пити лише по чайній ложечці

Йтиметься про пиво – напій, який посилено пропагується останнім часом компаніями, що займаються виробництвом пива.

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

Скрізь і всюди реклама переконує: пиво – це класно, стильно, смачно, головне – правильно вибрати сорт. Найзатятіші пивомани можуть запевнити вас, що пиво дуже корисне, його навіть приписували як ліки  на початку ХХ століття. Так, приписували, але в дуже малих дозах – по ложечці, пише «Укрінформ».

Факт залишається фактом – пиво містить алкоголь, і від цього нікуди не дінешся. У пляшці 6%-вого пива вміст спирту приблизно відповідає 60 грамам горілки. Мало? Іноді цілком достатньо, щоб протоптати шлях до алкогольної залежності. Пивовари і багато шанувальників пива стверджують, що пивного алкоголізму не існує. Та існує, просто відповідного терміна у медицині немає! Лікарі-наркологи стверджують: якщо людина регулярно вживає пиво і ставиться до нього як до прохолоджувального напою типу кока-коли, а також регулярно прагне перебувати в легкому сп’янінні саме за його допомогою, то цілком можна говорити про алкоголізм пивного походження.

Особливо модним стало вживати пиво без міри серед молоді. Кожний третій підліток в Україні випиває до 3 літрів пива на день! У це важко повірити… Але досить увечері прогулятися Києвом, щоб пересвідчитися, що більшість молодіжних компаній «заряджається» на ходу з пивної банки чи пляшки. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net