Читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення» №11

На Закарпатті є монастир, заснований донькою Ярослава Мудрого

Обкладинка свіжого номера газети «Закарпатські оголошення»

Корятович, шукаючи місце для монастиря, побачив янгола, який і вказав йому на цю місцину

У Мукачеві в неймовірно красивому місці на Чернечій горі поміж лісами розкинувся Миколаївський монастир. Природа там просто унікальна. Чисте свіже повітря, розкішні краєвиди. З пагорбу видно все місто наче на долоні. Тут – райський куточок для душі та тіла,  адже відомо, що гори – це потужні місця сили. А коли енергетика природи ще й підкріплена молитвою, це взагалі диво.

Стало відомо, де в Закарпатті жили мавполюди

У історії Закарпаття є неймовірні, навіть сенсаційні події, про які мало кому відомо. Також досі існує чимало міфів, у які вірить більшість. Тож сьогодні газета «Закарпатські оголошення» разом з археологом Ігорем ПРОХНЕНКОМ дізнаватимуться про таємниці Королівського замку, фортеці у селищі на Виноградівщині, де знайдено найдавнішу у Центральній та східній Європі стоянку первісних людей. Тож мова піде про замок Нялаб, побудований на горі вулканічного походження і зруйнований у 1672 році.

 Для чого закарпатці обвішують мости колодицями, а святого притягнули до нас за вуха

Хто сказав, що любов повинна бути лише 14 лютого. Кохатися потрібно постійно. А закарпатські  закохані люблять ще і різні знаки, символи та забобони, хоча це, звісно, гріх. Наприклад, в Ужгороді пішохідний міст обвішали колодками… і цей міст є рекордсменом у області (а може навіть в Україні) за колодицями…

Якщо ви купите ці квіти, ніколи не будете щасливими у коханні

А ще цю диво-рослину використовували від недоброго ока

На Закарпатті цвітуть перші весняні квіти. Вони, власне, цвіли навіть взимку, проте їхнє цвітіння було поодиноким, а зараз почалося масове. Найпоширенішими ранніми квітами є шафрани, проліски, білоцвіт  та підсніжники.

У Полані, що пуд самов хащов жиє, ведмідь корову роздер

Маленькі радощі та трагедії закарпатців

Життя кожної людини складається з миттєвостей, а щастя – із тих яскравих моментів, які залишаються у нашій пам’яті.

Про це і більше читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net