Безнога Майя прихистила двох цуценят, знайдених на смітнику, та двомісячне кошенятко

 

Собака Майя на Львівщині, якій торік відрізало всі чотири лапи, прихистила двох цуценят, знайдених на смітнику, та двомісячне кошеня, пише газета «ЯСНО».

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Інформацію про диво-матусю розмістив у соцмережі Бродівський притулок для бездомних тварин «Степ».

Майю називають найдобрішою твариною України, її історія дійсно вражає.

Собачку знайшли торік біля лісу у Золочеві. У неї були обрізані всі чотири лапки. Ветеринари підтвердили, що травма не випадкова – над твариною хтось  жорстоко познущався. Працівники притулку забрали Майю і почали збирати кошти їй на ліки та харчування, але людей настільки розчулила історія собачки, що вони допомогли придбати їй протези. Оскільки Майя не могла ходити, у неї навіть атрофувалися м’язи, довелося робити їй масажі і вчити ходити по кілька хвилин на день на протезах.

А нещодавно Майї поталанило відчути себе мамою.

Як розповіла заступниця голови притулку Оксана Чорній, напередодні Нового року мешканці Бродів принесли до реабілітаційного центру трьох цуценят, яких знайшли  у сміттєвому баку. На жаль, виходити вдалося лише двох дівчаток, третє маля загинуло, бо було холодно і цуценята сильно перемерзли, були ще зовсім крихітними. Собак у цей бак викидають уже не вперше. Торік у липні викинули шістьох. Їх вдалося врятувати. Підозрюють, що цуценят викидає один і той же господар.

Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net