Як вирощують штучне м’ясо і чому воно корисніше за натуральне

Втім виростити якусь кількість клітин м’язової тканини – це лише початок шляху. Потім отриманому конгломерату потрібно надати смак і запах м’яса, а також колір. Справа в тому, що сам по собі м’язовий білок смаку і запаху не має. Смак йому здебільшого надає жир. Тому сьогодні існує кілька варіантів, як отримати нормальний продукт. Наприклад, такий жир, який буде повністю відповідати за складом натуральному, можна зробити хімічним способом. Це не так дешево, але цілком можливо.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Другий варіант – взяти жирову тканину у теляти. Провести таку процедуру на самому початку, коли беруть м’язову тканину не вийде, тому що в новонародженому віці жирову тканину у телят ще не видно і брати не дуже зручно. Але коли теля трохи підросте, у нього можна буде взяти жирові клітини і додати до м’язові. І продукт буде пахнути яловичим жиром.

Є і третій шлях. Зараз технологи, які займаються імітацією м’яса на основі рослинної сировини, активно додають туди особливі дріжджові екстракти, які за смаком нагадують варене або смажене м’ясо. Дріжджовий екстракт – абсолютно безпечний і навіть корисний продукт, джерело вітамінів групи В. І якщо в культуральне середовище додати цей дріжджовий екстракт, то у м’яса буде аромат яловичини, правда, в якійсь мірі не справжній. При цьому за час роботи у вчених з’явилися свої відкриття: наприклад, виявилося, що якщо вирощувати клітини на підкладці з підвищеним вмістом глюкози, то буде імітація, що корова не просто десь в стійлі жувала сіно, а харчувалася на випасі, весело бігаючи по траві.

Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net