Як подолати страх перед першим сексом

Із сексом у багатьох пов’язані не лише приємні відчуття, але й страхи, тривоги та невпевненість у собі. Як вирішити ці питання?  На запитання читачів газети «ЯСНО» відповідає сексолог Михайло Бейлькін.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Я незаймана, мій хлопець теж незайманий. У нас була спроба зайнятися коханням, але вона виявилася невдалою. Є кілька проблем. По-перше,  мені страшно (я хочу цього, але дуже боюся!), по-друге,  він незайманий і конкретно нічого не знає, по-третє,  ми не могли потрапити туди, куди було потрібно…  Допоможіть!

Наталя

Думаю, той факт, що Ви з хлопцем незаймані, скоріше, має і позитивний бік: немає ні інфекцій, ні інших неприємних обставин. Тимчасова затримка з повноцінним сексом – це зовсім не причина для страхів і занепокоєння. Не поспішайте. Ознайомтеся з тілами один одного, навчіться еротичних пестощів; почитайте літературу: Алекс Комфорт «Радості сексу», мої книжки: «Секрети інтимного життя» і «Секс у кіно та літературі». Скористайтеся рекомендаціями із техніки статевої близькості, в тому числі виконайте основні правила дефлорації. Крім того, навчіться аутотренінгу для того, щоб зняти страхи та інші небажані емоції.

Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net